Veaceslav Bodolica şi Fiodor Fomin, promotori ai muzicii lăutarilor basarabeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veaceslav Bodolica şi Fiodor Fomin, promotori ai muzicii lăutarilor basarabeni

Fiodor Fomin, cunoscut DJ şi producător, alături de fostul solist al formaţiei „Премьер Министр” şi concetăţeanul nostru Veaceslav Bodolica pregătesc realease-ul digital pentru o colecţie de muzică lăutărească înregistrată de artişti emeriţi ai Republicii Moldova.

În ajunul zilei de naştere a lui Gheorghe F. Bodolica, la 25 aprilie, va fi lansată colecţia de muzică lăutărească înregistrată de artist.

După cum a recunoscut Veaceslav Bodolica, albumul  înregistrat în anul 2009 a fost un vis al artistului: „Vreau să împărtăşesc cu toată lumea o parte din Familia Bodolica. În ciuda faptului că Gheorghe Bodolica a fost un muzician celebru, acordionist, artist emerit, toată viaţa fiind înconjurat de muzică, niciodată nu a cântat în public, ci doar alături de familie.

Aşa a fost să fie că CD-ul a fost înregistrat cu puţin timp înainte de moartea tatălui, toate copiile fiind împărţite foarte repede. Pentru că timpul nu bate pasul pe loc, acum avem ocazia să lansăm cu ajutorul prietenului meu bun, Fiodor Fomin, în întreaga lume digitală, colecţia de muzică lăutărească realizată de Gheorghe Bodolica”.

Albumul conţine 12 cântece lăutăreşti, la înregistrarea cărora au participat muzicieni ai Republicii Moldova: Gheorghe Bodolica, Andrei Brudaru (clarinet), Vasilie Duminică (acordeon), Anatol Viţu (braci), Marin Bunea (vioară), Igor Drapac (contrabas), Valeriu Caşcaval (ţambal), Mircea Guţu (regie sunet).

„Un frumos patrimoniu cultural realizat de muzicieni iscusiţi. Mă bucur să particip la acest proiect pentru a publica o versiune digitală a acestui album. Acum, această muzică este disponibilă pentru toată lumea căreia îi place acest sunet” a comentat Fiodor Fomin.

Albumul „Familia Bodolica” poate fi descărcat începând cu data de 25 aprilie de pe platformele: iTunes, Apple Music, Spotify şi Yandex.Music.

Similare