Universitatea Populară de Vară „Vasile Stroescu” la a III-a ediţie cu un program inedit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Universitatea Populară de Vară „Vasile Stroescu” la a III-a ediţie cu un program inedit

Cea de-a III-a ediţie a Universităţii Populare de Vară „Vasile Stroescu” va fi organizată după modelul Universităţii Populare de Vară de la Vălenii de Munte, judeţul Prahova (creată în 1908 de marele istoric Nicolae Iorga). Ediţia a III-a se va desfăşura în perioada 17-18 august, la  Edinet  si comunele Bădragii Noi şi Parcova. 

Programul acestei ediţii a Universităţii de Vară „Vasile Stroescu” se va deschide, vineri, 17 august, ora 11.00, cu depuneri de flori la bustul lui Ion Buzdugan, după care va urma deschiderea lucrărilor Universităţii, unde vor rosti alocuţiuni acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chisinau şi Constantin Cojocaru, primarul oraşului Edineţ. 

 Ziua se va încheia cu spectacolul „Ţara mea de glorii, ţara mea de dor” susţinut de Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” din Chişinău, la Casa de Cultură a or. Edineţ, începând cu  ora 16.30.

Ziua de sâmbătă, 18 august, va debuta la ora 9.00 cu dezvelirea plăcii comemorative a deputatului în Sfatul Ţării Dimitrie Mârza în comuna Bădragii Noi, raionul Edineţ. 
 
 Şscoala de vară va fi organizată cu spijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, în colaborare cu Primăria comunei Parcova, Consiliul Raional Edineţ, Primăria oraşului Edineţ, Asociaţia Culturală „Parcova-Nova”, Primăria comunei Parcova, Primăria oraşului Cupceni. 
 
Similare
RECOMANDĂRI