Un Teatru Verde va fi amenajat în Parcul Râşcani din Chişinău, cu sprijinul autorităţilor municipiului Arad
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un Teatru Verde va fi amenajat în Parcul Râşcani din Chişinău, cu sprijinul autorităţilor municipiului Arad

Un Teatru Verde urmează să fie amenajat în Parcul Râşcani din Chişinău, cu sprijinul autorităţilor municipiului Arad, care alocă aproximativ 500 de mii de roni în acest sens. Aici urmează să fie amenajată o scenă, dar şi o platformă care va găzdui în jur de o mie de spectatori.

Solicitat de IPN, pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur, a declarat că sectorul s-a înfrăţit anul trecut cu municipiul Arad din România, iar în cadrul colaborării, colegii români au decis să aloce în jur de 500 de mii de roni, echivalentul a circa o sută de mii de euro, pentru domeniul social şi cultural. Banii vor fi direcţionaţi spre amenajarea Teatrului Verde în Parcul Râşcani, din strada Branişte.

De asemenea, cu sprijinul agenţilor economici, în parc urmează să fie amenajate alei, să fie asigurat iluminatul public. Aici vor fi organizate diverse activităţi artistice cu participarea tinerilor artişti – interpreţi, instrumentişti, dansatori. Pe platforma pentru spectatori nu vor fi amenajate bănci, însă la necesitate vor fi aduse scaune. Scena Teatrului va fi cu acces gratuit pentru toţi doritorii.

Un alt parc care urmează să fie amenajat în acest sector, din banii municipalităţii Chişinău, este Parcul Mezon. Acesta are o suprafaţă de peste 17 mii de metri pătraţi, implicit 12 mii de metri pătraţi de spaţii verzi. În parc urmează să fie instalate peste 80 de bănci, peste 70 de pubele şi aproape 50 de felinare. Acum o săptămână, a fost anunţată licitaţia, iar lucrările vor fi efectuate în decurs de două luni şi jumătate. Costul proiectului este de peste 3,5 milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI