Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr artist basarabean a pornit la drum cu violoncelul său şi a iniţiat proiectul VlogONcello – Transylvania Tour

Un tânăr artist din Republica Moldova vrea să aducă muzica în locurile pitoreşti în care natura se transformă în sală de concert. Radu Croitoru a iniţiat proiectul VlogONcello – Transylvania Tour. Ideea a prins contur din dorinţa artistului de a porni la drum cu violoncelul său, doar din pasiunea pentru muzică şi bucuria de a descoperi lumea din jur.

Programat pentru începutul lunii iulie, VlogONcello – Transylvania Tour îşi propune să promoveze, într-o manieră originală, cu ajutorul violoncelului, peisajul transilvănean din punct de vedere cultural şi turistic. 35 de obiective turistice din România vor fi, pe rând, în prim-plan pe parcursul proiectului. Rezultatul final va fi un spot video de promovare, cu ilustrarea sonără după o suită muzicală semnată de Marian Ungur, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori din Republica Moldova. Vor fi 35 de piese interpretate la violoncel, câte una dedicată fiecărui loc în parte.

Radu Croitoru, născut la Chişinău, şi fondatorul VlogONcello – Transylvania Tour, este membru al ansamblului Violoncelissimo al Orchestrei Române de Tineret, al Moldovan National Youth Orchestra. El este cunoscut pentru colaborările cu Filarmonica George Enescu, Camerata Regală a României şi, în prezent, ca membru al Filarmonicii din Braşov.
Similare
RECOMANDĂRI