Un spectacol despre absurdul unor situaţii politice şi sociale din Republica Moldova, jucat pe scena unui teatru din Cahul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un spectacol despre absurdul unor situaţii politice şi sociale din Republica Moldova, jucat pe scena unui teatru din Cahul

Absurdul unor evenimente şi situaţii politice şi sociale din Republica Moldova a fost pus în scenă, la Teatrul Bogdan Petriceicu Hasdeu din Cahul. Spectacolul „Herghelia”, în regia lui Gheorghe Mândru, a avut pe 4 iulie cea de-a doua reprezentaţie din cadrul premierei, transmite IPN.

Regizorul Gheorghe Mândru a declarat pentru IPN că piesa „Herghelia” este, de fapt, o reprezentaţie a absurdului cotidian din Republica Moldova. „Coşul minim de consum în Republica Moldova este de aproximativ 4000 de lei, pensia minimă este 700 de lei. Este absurd. Un pensionar trebuie să moară după o săptămână”, a explicat Gheorghe Mândru tematica şi motivul absurdului ales în reprezentarea spectacolului.

„Este o piesă despre curaj, despre verticalitatea naţională, despre demnitatea naţională”, a adăugat regizorul, care a mai precizat că este pentru prima dată când este abordat un asemenea gen la teatrul din Cahul.

Potrivit lui Gheorghe Mândru, autorul spectacolului este un dramaturg din Petroşani, Valeriu Butulescu.

Spectacolul va fi jucat şi la Teatrul Nottara din Bucureşti.
Similare
RECOMANDĂRI