Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou spectacol de top a fost prezentat în cadrul celei de-a şasea ediţii a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău

Un nou spectacol de top a fost prezentat în cadrul celei de-a şasea ediţii a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău. În această după amiază, la Teatrul Fără Nume, iubitorii de artă au putut urmări spectacolul "Furtuna", de William Shakespeare, în regia lui Mihai Ţărnă. Piesa oglindeşte valorile, dar şi defectele umane specifice şi oamenilor din timpurile noastre.

Spectacolul este o dramă cu elemente de comedie, despre căderea şi ridicarea omului, despre valorile umane şi despre cum disperarea poate da naştere unei vieţi mai bune. Actorii reproduc o istorie shakespeariană de pe insula lui Prospero cuprinsă de revoltă şi violenţă. Personajul principal e ducele de Milan Prospero, care a fost detronat de către fratele său uzurpator Antonio şi trimis împreună cu fiica lui Miranda pe o insulă nelocuită.

ILINCA MELNIC, actriţă TFN: "Miranda fiica lui Prospero, o tânără copilă care a fost lipsită de societate, care a fost npăscută pe o insula şi ved enoi feţe, se îndrăgosteşte.  Rolul pe care-l joc îl simt din alt punct de vedere, dar totuşi sunt emoţiia scunse, şi care încerc să le redau."

Furtuna este drama iluziilor pierdute, a unei înţelepciuni amare şi a iertării. Este o oglinda valorilor şi defectelor umane.

VITALIE JACOTA, actor TFN: „Ceea ce se întămplă în piesă din păcate vedem să se întâmplă în lume , sunt mai multe cazuri legate de trpădare. Dar aces specatcol este despre iertare, ce este cel mai greu noi să facem, oamenii, să iertăm . se reuşeşete sau nu acest lucru în spectacol rămâne să decidă spectatorii. "

Deşi a fost scrisă acum 4 secole, piesa oglindeşte realitatea zilelor noastre, motiv pentru care a fost aleasă să fie jucată în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău.

MIHAI ŢĂRNĂ, regizor-şef, TFN „Nouă ne-a propus dul Hadârcă să prezentăm acest spectacol în cadrul acestei frumoase reuniuni pentru care îi multumesc foarte mult. Aici sunt foarte multe mesaje. Iertarea, calea spere iertare e foarte dificilă, omul iartă foarte greu. Neînmulţimea răului, nu putem să oprim răul dar hai să nu-l înmulţim cel puţin. Acestă e Shakespeare pur. "

Pe scenă Teatrului Fără Nume, "Furtuna" lui Shakespeare a capătat o nouă viaţă, spun spectatorii.

Începând cu ora 19, spectatorii vor putea urmări încă un spectacol de top în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău. Pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu vor urca actorii Teatrului "Vasile Alecsandri" din Iaşi cu piesa  "Oraşul cu fete sărace", în regia lui Radu Afrim.
Similare
RECOMANDĂRI