Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un liceu şi o bibliotecă din Bălţi au primit o donaţie de cărţi din partea Primăriei oraşului Piatra-Neamţ din România

Colecţia de cărţi a bibliotecii liceului "Lucian Blaga" din municipiul Bălţi a fost completată cu 500 de titluri. Cărţile au fost donate de Primăria oraşului Piatra-Neamţ din România. Acţiunea are drep scop promovarea valorilor culturale româneşti.

1400 de cărţi au fost donate de Primăria oraşului Piatra-Neamţ

Cărţi cu poveşti, manuale de istorie naţională şi universală, romane şi poezii vor completa rafturile bibliotecii liceului "Lucian Blaga" din Bălţi.

„Venirea unei cărţi la noi în liceu este ca o ploaie de primăvară. Această donare de carte va veni să ne completeze biblioteca şcolii, cu atât mai mult că avem o lipsă de carte pe stilajele acestei instituţiei”, spune Angela Burdeniuc, profesoară de limba şi literatura română.

Şi biblioteca şcolii din satul Elizaveta din Bălţi, a primit în dar 300 de cărţi.

„Deci, la moment, am adus circa 1 400 de cărţi pentru Bălţi. Mai aducem încă vreo 2 000 de cărţi. Cărţi de literatura universală, literatura naţională, care, în perspectivă, sunt sigur, vor cultiva dorinţa tinerilor şi a copiilor să cunoască cât mai multe despre operele universale”, spune activistul civic Sergiu Burlacu.

Donaţia de carte vine din partea Asociaţiei pentru Creativitate şi Recreere cu susţinerea Primăriei din Piatra-Neamţ din România.
Similare
RECOMANDĂRI