Un film despre Regina Maria, pe marile ecrane. În rolul principal e Roxana Lupu, o actriţă româncă stabilită în Marea Britanie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un film despre Regina Maria, pe marile ecrane. În rolul principal e Roxana Lupu, o actriţă româncă stabilită în Marea Britanie

E pe marile ecrane un film istoric care o are în prim plan pe Regina Maria. Filmul, regizat de britanicul Alexis Sweet Cahill, a luat premiul publicului, luna trecută, la Les Films de Cannes a Bucarest. Se concentreză doar pe momentul negocierilor de pace de la Paris din 1919, în care regina a fost implicată trup şi suflet, iar perspectiva e una romanţată. Maria are parte de un portret foarte luminos.


 

Maria, Regina României va fi, probabil, un succes de public. O imagine frumoasă, o muzică învăluitoare, o perspectivă romanţată, necritică, şi un portret puternic al Reginei Maria, toate au puterea de a impresiona spectatorul.

O vedem în film pe Regina Maria cum se luptă să-i convingă pe marii lideri politici ai lumii de drepturile României după Primul Război Mondial.

În rolul Reginei Maria, revelaţia filmului e Roxana Lupu, o actriţă româncă stabilită în Marea Britanie.

Regizorul filmului e un britanic legat de România: soţia şi fiica sa sunt românce. Alexis Sweet Cahill e stabilit în Italia, unde realizează seriale de televiziune. Şi-ar fi dorit să facă o serie întreagă inspirată de viaţa Reginei Maria, nu doar un lungmetraj.

Similare
RECOMANDĂRI