Un dirijor austriac a parcurs peste 1000 km cu motocicleta pentru a participa la un festival din Republica Moldova
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Un dirijor austriac a parcurs peste 1000 km cu motocicleta pentru a participa la un festival din Republica Moldova

Dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer, care va participa la Festivalul de muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ, ediţia a III-a, a ajuns astăzi la Chişinău cu motocicleta. Evenimentul cultural se va desfăşura în Rezervaţia Cultural – Naturală Orheiul Vechi, în perioada 15-17 iunie.

Friedrich Pfeiffer a parcurs distanţa de peste 1000 de km, dintre oraşul Viena şi satul Butuceni, cu acest mijloc de transport. La intrarea în municipiul Chişinău, acesta a fost întâlnit, la podul din cartierul Telecentru, de către o comunitate de bikeri moldoveni şi condus în coloană până la Butuceni, scrie Moldpres.

Solicitat de agenţie, Friedrich Pfeiffer a afirmat că decizia de a veni la Chişinău îi aparţine şi că a avut parte de o călătorie frumoasă. ”Pretutindeni am fost întâmpinat cu căldură, şi în România, şi în Republica Moldova. Mă bucur că am ajuns cu bine şi, după ce mă voi odihni, voi începe repetiţiile pentru festival”, a mai spus dirijorul austriac.

La rândul său, Anatol Botnaru, gazda festivalului DescOPERĂ, a menţionat că la celelalte ediţii, el îl aducea pe dirijor cu automobilul de la Viena. „De data aceasta, Friedrich Pfeiffer mi-a spus: ”Vin cu motocicleta!”. Şi a venit! Acum îl conducem la Butuceni. Sperăm să avem parte de un festival reuşit, care va atrage mulţi turişti şi ne va promova ţara”,  a subliniat Anatol Botnaru.

Festivalul de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ va începe, în acest an, cu lucrarea compozitorului german Carl Orff – cantata scenică Carmina Burana. Compoziţia va răsuna pe promontoriul de la Butuceni, vineri, 15 iunie, începând cu ora 19.00, şi va fi interpretată de soliştii Tatiana Costiuc (soprano), Sorin Lupu (tenor/România), Andrei Otean (bariton), precum şi de Capela Corală Academică „Doina” (director artistic şi prim-dirijor Ilona Stepan), acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale sub bagheta dirijorului austriac Friedrich Pfeiffer.

În cea de-a doua seară, va fi prezentată opera în patru acte ”Nabucco” de Giuseppe Verdi, iar cea de-a treia seară a Festivalului va fi dedicată, tradiţional, Regelui Valsului – Johann Strauss.

Festivalul DescOPERĂ face parte din campania de promovare a Republicii Moldova ca destinaţie turistică „Fii Oaspetele Nostru”. Oaspeţii vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creştine, muzeul şi gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar şi să participe la master-class-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber este organizată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în colaborare cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” şi Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” şi găzduit de Eco-Resort „Butuceni”. Evenimentul este susţinut de către partenerii strategici - Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernul Suediei şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova. 

Similare