Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un basarabean stabilit la Bucureşti filmează un lungmetraj despre satul natal

Cu paşi mici, dar siguri, cinematografia din Republica Moldova îşi ia avânt. Nicolae Gaburici, un tânăr regizor din Logăneşti, raionul Hânceşti, stabilit la Bucureşti, a revenit acasă pentru a filma un lungmetraj despre satul natal. Pelicula vrea să reamintească tuturor cât de importantă este relaţia dintre copii şi părinţi.

Nicolae Gaburici este absolvent al Facultăţii de Psihologie şi al Şcolii de Poetică Cinematografică din România. Stabilit de ceva timp la Bucureşti, tânărul regizor s-a întors pe meleagurile natale pentru a realiza un film. Astfel, după două scurtmetraje, Nicoale a hotărât să realizeze un lungmetraj în care să surprindă într-o formă poetică... singurătatea umană.
 
"Scene Logăneştene" este pelicula la care lucrează deja de opt luni. Denumirea producţiei a fost aleasă în mod sugestiv, pentru a ilustra crâmpeie din sat, cu ajutorul localnicilor. Filmul pune în lumină destinul unei copile orfane. Soarta ei se află în mâinile sătenilor care trebuie să decidă cine urmează să-i fie părinţii adoptivi.
 
Filmul este realizat în proporţie de 90 la sută. Pentru a-l duce la bun sfârşit, Nicolae a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin intermediul căreia oricine poate susţine producţia. Banii urmează să fie investiţi în sunet, montaj şi recompensarea "actorilor" din Logăneşti.
 
Odată finalizată, pelicula urmează să fie difuzată la Bucureşti şi Hânceşti. Tânărul regizor intenţionează să prezinte lungmetrajul şi la diferite festivaluri de film.
 
Similare