Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turneul internaţional "Unire prin Cultură", aflat la cea de a VIII-a ediţie, a ajuns la Chişinău

Turneul internaţional "Unire prin Cultură" a ajuns şi la Chişinău. Pe scena de la "Odeon", actorii din Iaşi au prezentat aseară spectacolul "Cerere în căsătorie". Piesa readuce în atenţia publicului, subtil şi cu măiestrie, ideea de alianţă dintre Republica Moldova şi România. Actorii ieşeni au colindat 8 oraşe din Republica Moldova, România şi Ucraina, prin localităţi care întregeau cândva România Mare. Turneul cultural se va încheia, astăzi, la Cahul.

Piesa de teatru "Cerere în căsătorie", pusă în scenă la Chişinău, a readus în publicului ideea de uniune dintre două comunităţi.

„E un pământ de fapt. Nu e un manifest, deşi are conotaţie politică, poate e mai degrabă un semnal de alarmă la celebrul citat – Cine nu are memoria istoriei, riscă să o piardă”, spune Cezara Fantu, actriţă, Ateneul din Iaşi.

„Cred că publicul a fost unul ales. A râs acolo unde a fost de râs şi a plâns acolo unde a fost de plâns. Cred, cu siguranţă, că starea li s-a schimbat în momentul în care au părăsit sala de spectacol”, spune Andrei Apreotesei, manager Ateneul din Iaşi.

Actorii ieşeni au pornit în turneu de pe 15 noiembrie. Au avut şi câte trei spectacole pe zi. Au fost la Cernăuţi, în cinci oraşe din România, dar şi la Bălţi, Soroca şi Chişinău, în Republica Moldova. Turneul se încheie astăzi la Cahul. Actorii Ateneului din Iaşi vor avea două spectacole.

„Am fost în Ucraina fiindcă aşa o ştim noi astăzi, dar pentru noi Tara Herţei, Bugeac, Cernăuţi, o ştim ca Bucovina de Nord, ea în continuare face parte din inima noastră”, mai spune Andrei Apreotesei.

Publicul din Chişinău a fost încântat de spectacol şi de prestaţia actorilor ieşeni.

Turneul "Unire prin Cultură" se află la cea de a VIII-a ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI