Ministerul Educaţiei de la Chişinău va premia tinerele talente din diverse domenii
Sursa foto:Diez.md Vizualizari:

Ministerul Educaţiei de la Chişinău va premia tinerele talente din diverse domenii

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a lansat concursul "Premiul naţional pentru tineret", ediţia 2017, în cadrul căruia vor fi desemnaţi câştigători la şapte nominalizări.

Surse din cadrul ministerului au declarat pentru agenţia INFOTAG că acestea sunt: Centrul de Tineret al anului 2017, cetăţean cu performanţe deosebite în domeniul cultural-artistic, tehnico-ştiinţific, activism civic, cel mai bun specialist de tineret, cel mai bun lucrător de tineret şi cel mai bun Consiliul Local al Tinerilor.

Câştigătorilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani li se va înmâna Trofeul, Diploma de confirmare a titlului şi un premiu bănesc cu suma cuprinsă între 12 şi 20 de mii de lei. La concurs pot participa atât persoane în particular, cât şi în grupuri formate din cel mult cinci persoane, iar toţi doritorii de a participa trebuie să aibă acte ce confirmă rezultatele remarcabile din domeniul său. Cererile pot fi depuse până pe 9 noiembrie, iar rezultatele vor fi anunţate până la sfârşitul lunii noiembrie.

Concursul se desfăşoară anual, cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului, şi are drept scop remarcarea realizărilor, performanţelor tinerilor, precum şi a contribuţiei lucrătorilor de tineret, organizaţiilor de tineret de la nivel local pentru dezvoltarea sectorului de tineret.
Similare