Ştefan Bănică va cânta în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Hramul Oraşului
Sursa foto:ApropoTV.ro Vizualizari:

Ştefan Bănică va cânta în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Hramul Oraşului

Interpretul român Ştefan Bănică va evolua în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 14 octombrie, când este sărbătorit Hramul Chişinăului. Interpretul de peste Prut va avea un recital, în comun cu Orchestra fraţilor Advahov şi Alex Calancea Band.

Concertul se va încheia cu focuri de artificii. Despre aceasta a anunţat şeful serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, la ora 08.30. Ulterior, la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului”, un sobor de preoţi va oficia Liturghia de hram.

Inaugurarea Hramului va avea loc la 11.00, în scuarul Catedralei mitropolitane. Odată cu inaugurarea sărbătorii, în Piaţa Marii Adunări Naţionale se va desfăşura Festivalul internaţional de dans popular „Hai la joc”. Către ora 12.00, va începe programul cultural-artistic pe platourile amenajate de către preturile de sector de-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul şi Ismail.

Către ora 14.00, va fi prezentat un program artistic de către colectivele instituţiilor de învăţământ din Chişinău. Către ora 18.00, în PMAN, va începe concertul dedicat Hramului oraşului care va dura până aproape de miezul nopţii. Pe lângă Ştefan Bănică jr., Orchestra fraţilor Advahov şi Alex Calancea Band, în scenă vor evolua interpreţi muzică populară, muzică uşoară şi clasică. Participarea la sărbătoare şi-au confirmat-o 14 delegaţii din străinătate.

Şeful adjunct al Direcţiei municipale de poliţie, Silviu Muşuc, a declarat că circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi sistată încă din ajun, dar şi pe parcursul zilei de 14 octombrie. În PMAN nu se va permite consumul de băuturi spirtoase.

În acest an, Chişinăul împlineşte 581 de ani de la prima atestare.
Similare