Teatrul Nottara din Bucureşti vine cu un spectacol la Ginta Latină din Chişinău
Sursa foto:Teatrul Nottara Vizualizari:

Teatrul Nottara din Bucureşti vine cu un spectacol la Ginta Latină din Chişinău

La teatrul de revistă Ginta Latină din Chişinău a sosit echipa teatrului Nottara din Bucureşti, care va prezenta vineri, 7 decembrie, la 15.00 şi la 19.00, spectacolul “Despre olteni, cu dragoste”, de Marin Sorescu.

Vizita este una de răspuns, în luna octombrie actorii Gintei Latine fiind cei care au prezentat, în incinta teatrului Nottara, spectacolul lor „Veselul humuleştean”.  Montat după Amintiri din copilărie, piesa a fost înalt apreciat de bucureşteni, scrie radiochisinau.md.

 “Acest fapt demonstrează că avem un bogat potenţial de texte autohtone nevalorificate, spre care ar fi bine să –şi îndrepte atenţia regizorii de la Chişinău”, consideră directorul teatrului, Tudor Ţărnă.

GL este un teatru muzical, cu piese ce-şi propun să atingă, în mod delicat şi mai mult prin intermediul unorului fin, strunele sensibile ale sufletului omului de azi.  “În spectacolele ce le montăm, prin niste aluzii la realitatile ce ne înconjoară, dorim să –l facem pe spectator să-şi pună nişte întrebări profunde, valabile pentru toate timpurile”, mai menţionează directorul teatrului.

Printre piesele din repertoriul teatrului de revistă Ginta Latină figurează Gentilomii Vagabonzi, în care este abordată tema plecării peste hotare a femeilor, "Notenkraker, sau Al cincilea anotimp ", care vorbeşte despre minunata vârstă a copilăriei, ş.a.

Similare
RECOMANDĂRI