Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” readuce în scenă trei spectacole
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” readuce în scenă trei spectacole

Trei spectacole vor fi jucate în perioada 23-25 octombrie la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău.

Potrivit Moldpres, vineri, 23 octombrie, la ora 18.00, în Sala Mare a teatrului va avea loc spectacolul ”Cântec de leagăn” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit regizorului, "Cântec de leagăn" este o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Din distribuţie fac parte actorii: Vitalie Rusu, Angelina Ciobanu, Margareta Pântea, Petru Oistric, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Mihaela Damian-Oistric,  Diana Decuseară,  Ana Tkacenko şi Angela Ioan-Cărăuş.

Sâmbătă, 24 octombrie, la ora 18.00, publicul este aşteptat la spectacolul „Dosarele Siberiei”, de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, şi ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG. Potrivit directorului instituţiei, Petru Hadârcă, ideea de a monta „Dosarele Siberiei” a venit după ce a realizat la Radio Bucureşti câteva spectacole radiofonice consacrate deportărilor. Este vorba despre „Deportaţi în Siberia” şi „Douăzeci de ani în Siberia”, după textul Aniţei Andriş-Cudla, precum şi „Stalin mi-a furat copilăria” de Boris Vasiliev ş.a. 

Duminică, 25 octombrie, la ora 18.00, pe scena teatrului va fi prezentat spectacolul ”Familia TOT” de dramaturgul maghiar István Örkény, în regia lui Alexandru Cozub. „Este o tragicomedie, în care se întâmplă lucruri grave. E o poveste despre natura schimbătoare a omului, de transformare a caracterului în nişte condiţii de frică pentru a sluji orbeşte unui nebun ajuns la putere”, a specificat Alexandru Cozub, director artistic al teatrului.

 

Similare
RECOMANDĂRI