Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti va prezenta două spectacole la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti va prezenta două spectacole la Chişinău

Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti va prezenta două spectacole pe scena Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău. Evenimentul face parte din proiectul ”Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Pe 30 martie, la ora 17.00, în Sala Studio ”Valeriu Cupcea” a Naţionalului din Chişinău, actorii din Bucureşti vor prezenta spectacolul „Moftul român” de I. L. Caragiale, monospectacol cu şi de Lari Georgescu. În aceeaşi zi, la ora 19.00, în Sala Mare, teatrul bucureştean va juca spectacolul „Două loturi” de I. L. Caragiale în regia lui Alexandru Dabija.

Iar astăzi, 29 martie 2018, începând cu ora 18:00, iubitorii de teatru vor putea vedea spectacolul "Pomul vieţii"de Dumitru Matcovschi în regia lui Alexandru Cozub, jucat de actorii de la Chişinău.

Spectacolul "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.

E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre. Versurile „Sfîntă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. "Pomul vieţii" ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferinţa.

 

Similare