Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani va prezenta un spectacol la Chişinău
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani va prezenta un spectacol la Chişinău

Un spectacol de Lucian Băleanu, fiul regretatului actor şi regizor din Republica Moldova, Andrei Băleanu, montat de regizorul Alexandru Vasilachi la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani, va fi jucat în premieră joi, 12 martie, la ora 18.30, pe scena Teatrului Naţional ”Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău.

Regizorul Alexandru Vasilachi a menţionat pentru Moldpres că spectacolul "Casting...Casting...Casting...” este povestea unei actriţe, care trece un număr de castinguri, de examene, de concursuri pentru a obţine roluri.

”De fapt, autorul Lucian Băleanu, nu se opreşte numai să înşire o poveste a unei actriţe. După mine, în piesa asta se poate regăsi orice om care, la rândul său dă un şir de examene în viaţa sa, sau, cum acum e mai la modă şi se numeşte casting. Un şir de examene, care îi schimbă viaţa radical şi din dorinţa de a obţine ceva este nevoit să treacă aceste examene care îl marchează. Acum un an, Lucian Băleanu mi-a propus această piesă, pe care am montat-o la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani. În rolul central este actriţa Ella Nistor, care după mine se isprăveşte foarte bine cu rolul şi cu sarcinile propuse de regizor şi autor”, a precizat regizorul.

Potrivit lui Alexandru Vasilachi, eroina piesei îndeamnă lumea să nu dispere când nu reuşeşte ceva şi să se prezinte la noi şi noi castinguri până va obţine ceea ce îşi doreşte, acesta fiind mesajul spectacolului.

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu. Muzică - Alexandru Vasilachi, coregrafie – Victoria Bucun, regizor tehnic – Ioan Ciofu. Spectacolul durează 60 de minute.

Lucian Băleanu s-a născut la 14 martie 1970 în oraşul Chişinău. În 1995, a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Cluj, România. A fost secretar literar la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani. În prezent, este profesor la Colegiul Naţional ”A.T Laurian” din acest oraş. Este doctor în filologie şi autor al unor piese de teatru.

Similare
RECOMANDĂRI