Teatrul „Licurici” din Chişinău a prezentat spectacole pentru copiii din diasporă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Teatrul „Licurici” din Chişinău a prezentat spectacole pentru copiii din diasporă

Spectacole în şase oraşe din Italia, Spania şi Portugalia au prezentat, pe parcursul lunii octombrie, actorii Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” din Chişinău. Este vorba despre spectacolul „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, care a fost jucat în faţa copiilor din diasporă.

Potrivit Moldpres, cele şase reprezentaţii au avut loc în Padova, Ravenna, Milano, Lisabona, Faro şi Madrid. Turneul s-a desfăşurat în scopul promovării prin intermediul artei teatrale a valorilor culturale naţionale, în particular, a moştenirii literare a clasicilor literaturii.

Surse din cadrul Biroului Relaţii cu Diaspora au precizat că prezentarea unui spectacol copiilor din diasporă a fost o solicitare din partea profesorilor care activează în cadrul centrelor educaţionale, deschise în diasporă.

În perioada 7-11 noiembrie, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” participă la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Na ostrovah ciudes” („Pe insulele minunilor”), în oraşul Yuzhno-Sakhalinsk, Rusia. Actorii moldoveni vor prezenta spectacolul „Povestea inimii bune” de Jaroslav Vodrazka.

Turneul în ţările europene a fost organizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu Biroul Relaţii cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, cu susţinerea financiară a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare şi cu suportul şi implicarea asociaţiilor din diasporă. 

Similare