Tabăra de pictură „Parcova – 2018” la a XVI-a ediţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tabăra de pictură „Parcova – 2018” la a XVI-a ediţie

În perioada 10 - 19 august se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a Tabărei de pictură „Parcova” 2018, care se va finaliza cu o expoziţie vernisată în cadrul Universităţii Populare de Vară la Centrul de Cultură din oraşul Cupcini, raionul Edineţ.           

ICR Chişinău sprijină Tabăra de pictură „Parcova 2018” - editia a XVI-a, prin susţinerea prezenţei  a 6 artişti plastici din România şi Republica Moldova în cadrul evenimentului. 

Devenită deja o tradiţie, Tabăra de creaţie „Parcova” a căpătat valenţele unui eveniment cultural de anvergură, care a intrat, prin străduinţa organizatorilor ei, în posesia unui patrimoniu valoros. Pe parcursul a celor 14 ani de desfăşurare a Taberei de Creaţie,  patrimoniul cultural a fost îmbogăţit cu peste 200 lucrări semnate de artişti consacraţi proveniţi din ţări precum România, Republica Moldova, Rusia, Polonia, Belarus, Olanda, Franţa, Ucraina, ş.a. 
Pe perioada desfăşurii taberei, artiştii plastici vor participa la workshop-uri şi vor susţine prelegeri în cadrul Simpzionului „Parcova -2018”.
 
Scopul urmărit  prin organizarea acestei Tabere de Creaţie este de a revitaliza viaţa culturală din Basarabia, prin înfiinţarea unei Colecţii de Artă Contemporană, precum şi identificarea, valorificarea şi promovarea creaţiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta în cadrul taberei se vor organiza workshop-uri între artiştii invitaţi şi tinerii cu potenţial artistic din zonă şi un Centru de Documentare artistică - pornind de la informarea despre ediţiile succesive ale Taberei şi continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei.
     
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, în colaborare cu Consiliul Raional Edineţ, Primăria oraşului Edineţ, Asociaţia Culturală „Parcova-Nova”, Primăria comunei Parcova, Primăria oraşului Cupcini, sprijină organizarea celei de-a III-a  ediţii a Universităţii „Vasile Stroescu” şi a Taberei de pictură „Parcova”– 2018”.
Similare
RECOMANDĂRI