Spectacolul „Nunta de aur” va fi jucat pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Repertoriul săptămânii viitoare
Sursa foto:Facebook/Teatrul National „Mihai Eminescu” Vizualizari:

Spectacolul „Nunta de aur” va fi jucat pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Repertoriul săptămânii viitoare

Spectacolul „Nunta de aur”de Vladimir Beşleagă, în regia lui Emil Gaju, va fi jucat joi, 16 mai, de la ora 18:30, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Nunta de aur” este o piesă de teatru despre destin şi iubire, fericire şi moarte. Este povestea sinceră şi ataşantă a doi intelectuali ajunşi în pragul vârstei a treia, îndrăgostiţi ca-n prima zi.
 
Vineri, 17 mai, la ora 18:00, va avea loc piesa „Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian”. Spectacolul prezintă povestea unei relaţii amoroase care a durat 26 de ani între Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă.

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 18:00, Naţionalul de la Chişinău îşi aşteaptă publicul la 18 piesa „Tache, Ianche şi Cadâr”. Spectacolul readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Este un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.
 
Duminică, 19 mai, la ora 18:00, este programată piesa „Livada de vişini”, pe care Cehov  o considera comedie, Stanislavski - tragedie, pe afişul de la premieră, în 1904, scria dramă, iar pentru regizorul Alexandru Cozub, ea devine tragicomedie. Este un spectacol savuros despre setea de iubire împărtăşită, despre nevoia de sens şi împlinire. Trei generaţii de personaje - egocentrice, naive, risipitoare şi flecare, ce nu se ascultă unul pe celălalt.
Similare
RECOMANDĂRI