Spectacolul „KRUM” de Hanoch Levin, în premieră la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Spectacolul „KRUM” de Hanoch Levin, în premieră la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”

Premiera spectacolului „KRUM” de Hanoch Levin a avut loc ieri seară, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Regia spectacolului este semnată de Luminiţa Ţâcu, scenografia – de Irina Gurin, proiecţia video – de Ian Onică şi expresia corporală – de Irina Slobodeaniuc.
 
Din distribuţie fac parte: Alexandru Pleşca, protagonistul piesei de teatru, Angela Ciobanu, Ghenadie Gâlcă, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Diana Decuseară,  Iurie Focşa,  Doriana Zubcu-Marginean,  Mihaela Strâmbeanu, Dan Melnic şi Tinca Mardare.
 
Hanoch Levin, unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi israelieni, s-a născut la Tel Aviv în 1943. A studiat filozofia şi literatura de specialitate la Universitatea din Tel Aviv. A debutat în poezie, dar a continuat în dramaturgie. A devenit dramaturg rezident al Teatrului Cameri din Tel Aviv, colaborând de asemenea cu Habimah, Teatrul naţional al Israelului. Levin a scris cincizeci de piese, dintre care treizeci şi patru au fost montate. Opera sa include comedii, tragedii şi piese satirice. Laureat a numeroase premii de teatru atât în Israel, cât şi în străinătate - în special la Festivalul de la Edinburgh - piesele sale fiind montate în întreaga lume. „Krum” e una dintre cele mai populare piese ale dramaturgului, montată prima oară în 1975, chiar de autor.
Similare