Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Seri de Cronograf" un nou proiect cu premiere ale filmelor autohtone

Un altfel de Cronograf. În premieră, în acest an, Festivalul de Film Documentar Cronograf nu va fi o competiţie, ci o prezentare a celor mai recente producţii cinematografice locale. Timp de trei "Seri de Cronograf" vor fi rulate în premieră documentare, filme de scurt metraj, ficţiune şi animaţie realizate de tineri cineaşti din Republica Moldova.

"Seri de Cronograf" este un concept nou care vine să arate publicului de la Chişinău producţiiile cinematografice locale realizate în ultimii doi ani.

O parte dintre filme sunt produse cu sprijinul Centrului Naţional de Cinematografie şi cu suportul financiar al Guvernului.

Serile Cronograf debutează în această seară cu scurt metrajele de ficţiune "Spectrum" şi "Nouă vieţi", filmul de animaţie "Maşina lui Cedric" şi  documentarul "Valurile pustiului", produs şi regizat de Olga Lucovnicova.

Pe 25 mai va avea loc premiera a 20 de scurtmetraje realizate de tineri cineaşti în cadrul proiectului "Moldova Mea", implementat de OWH Studio şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

Cea de-a treia seară va aduce pe ecrane scurtmetrajul "Salix Caprea" în regia lui Valeriu Andriuţă şi documentarul "Eu Geniu Cioclea"  regizat de Violeta Gorgos.

"Serile de cronograf" se vor desfăşura în perioada 24-26 mai, la Centrul Cultural ODEON din Chişinău.
Similare