Seri de CRONOGRAF la Odeon. Cinefilii sunt aşteptaţi la 26 de proiecţii de film autohton
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Seri de CRONOGRAF la Odeon. Cinefilii sunt aşteptaţi la 26 de proiecţii de film autohton

Toţi iubitorii de filme autohtone sunt aşteptaţi la Centrul Cultural ODEON, în perioada 24-26 mai, unde vor fi proiectate 26 de premiere de filme de diferile genuri: documentare, ficţiune, animaţie, produse în Republica Moldova pe parcursul anilor 2017-2018.

Evenimentul va începe la 24 mai, ora 18:30, iar publicul va putea urmări două scurtmetraje de ficţiune, o animaţie şi un documentar:

“Spectrum”/ ficţiune / 19 min/ regizor: Igor Sadovski

“Maşina lui Cedric”/ animaţie/ regizor: Alexandr Curilov

“9 vieţi”/ ficţiune / 20 min/ regizor: Ivan Naniev

“Valurile Pustiului”/ documentar / 20 min/ regizoare: Olga Lucovnicova

Pe 25 mai, va avea loc premiera a 20 de scurtmetraje, realizate de tineri cineaşti în cadrul proiectului “Moldova Mea”, implementat de OWH Studio şi susţinut  financiar de Ambasada SUA în Republica Moldova. Această serie de documentare reflectă valorile, folclorul şi societatea moldovenească prin mini-poveşti vizuale.

Ultima proiecţie în cadrul evenimentului SERI de CRONOGRAF va aduce în premieră pe marele ecran două producţii marca OWH Studio, realizate cu sprijinul financiar acordat de CNC Moldova. Este vorba de documentarul “Eu Geniu Cioclea”, regizat de Violeta Gorgos, care spune povestea celui care a fost “cel mai trist poet din Europa” – Eugen Cioclea. Cel de-al doilea film este scurtmetrajul de ficţiune “Salix Caprea”, regizat de binecunoscutul actor şi regizor basarabean stabilit în România - Valeriu Andriuţă.

Vedeţi mai jos programul evenimentului.

Similare
RECOMANDĂRI