Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit Premiul Formentor ca recunoaştere pentru întreaga sa operă
Sursa foto:ziarulmetropolis.ro Vizualizari:

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit Premiul Formentor ca recunoaştere pentru întreaga sa operă

Scriitorului român Mircea Cărtărescu i-a fost decernat luni la Buenos Aires Premiul Formentor pe anul 2018 ca recunoaştere pentru ansamblul operei sale care obligă la o reconsiderare a "condiţiei existenţiale" extinzând în acelaşi timp "limitele ficţiunii", potrivit deciziei juriului, transmite EFE.

"În opera sa evidenţiază realitatea cartografierii memoriei, libertatea imaginaţiei şi pulsiunea dorinţelor", a apreciat juriul, din care au făcut parte Alberto Manguel - laureatul ediţiei precedente -, Francisco Ferrer Lerín, Andrés Ibáńez, Aline Schulman, şi preşedintele Formentor, Basilio Baltasar, informează Agerpres.

Premiul, în valoare de 50.000 de euro şi care a fost acordat pentru prima dată în anii 1960, reprezintă o recunoaştere a operei marilor scriitori care şi-au dedicat viaţa literaturii, ca modalitate de a-şi păstra esenţa şi moştenirea culturală, notează EFE.

Premiul şi-a luat numele de la oraşul Formentor de pe insula spaniolă Mallorca, faimoasă pentru reuniunile sale literare. 
Similare