Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru a lansat două volume de proză
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru a lansat două volume de proză

Două volume de proză intitulate ”Către voi, prin lumina întunericului” de scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, au fost lansate la Librăria din Centru din Chişinău.

Cele două volume cuprind texte noi scrise de autor în ultimii zece ani, de când şi-a pierdut vederea, scrie MOLDPRES.
 
Prozatorul şi publicistul Mihail Gheorghe Cibotaru s-a născut la 21 iunie 1934, în satul Vărvăreuca, judeţul Soroca, astăzi raionul Floreşti. După absolvirea şcolii medii din Floreşti (1954), urmează cursurile Facultăţii de Istorie-Filologie a Universităţii de Stat din Chişinău (1959). Lucrează ca redactor la ziarul „Tinerimea Moldovei”, redactor-şef adjunct la ziarul „Moldova socialistă”, redactor-şef la revista „Moldova” (1975-1994). În 1994-1996, deţine funcţia de ministru al Culturii, iar în 1997-1998 - de şef de secţie la Agenţia Informaţională de Stat MOLDPRES. Este laureat al Premiului de Stat al RSS Moldoveneşti şi al Premiului de excelenţă al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2008).
 
Debutează cu volumul de proză scurtă ”Tăcerea pădurilor” (1965), urmat de ”Cântecul frăţiei”, ”Durerea liniştii”, ”Lupul” şi ”Glasul inimii”. În 1974 publică romanul ”Semănătorii”, urmat de alte romane: ”Drumuri”, ”Pasăre călătoare”, ”Îndrăzneala”, ”Rădăcini de acasă” şi ”Eclipsa”. Totodată, semnează mai multe volume de publicistică şi memorii: ”Oameni de omenie”, ”Izvoare”, ”Sârjoaca”, ”Cu legea pre lege călcând”, ”Ministru poţi să şi nu fii…”, ”Crestături pe tulpina unui destin” ş.a.
Similare
RECOMANDĂRI