Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scriitoarea Ana Blandiana a venit la Chişinău în cadrul campaniei "AntiNostalgia - Privind spre viitor"

Scriitoarea Ana Blandiana, cea care a fondat Memorialul de la Sighet, dedicat Victimelor Comunismului, a venit la Chişinău. Zeci de tineri, scriitori şi oficialităţi au venit la o dezbatere pentru a reevalua trecutul sovietic şi pentru a înlocui nostalgia pentru comunism cu imaginea unui viitor liber şi optimist. Întâlnirile culturale fac parte din proiectul "AntiNostalgia - Privind spre viitor", lansat de Radio Europa Liberă.

Pentru scriitoarea Ana Blandiana perioada comunistă înseamnă manipulare, demagogie şi răsturnarea valorilor.

Prin intermediul proiectului "AntiNostalgia - Privind spre viitor", lansat de Europa Liberă, Ana Blandiana are posibilitatea să interacţioneze cu elevii din Republica Moldova. Împreună au căutat să găsească o explicaţie la faptul că unii mai votează Comuniştii, chiar dacă aceştia au ucis şi au deportat milioane de oameni.

Eugenia Negru, profesoară de istorie în satul Hîrtop, raionul Cimişlia, a simţit pe propria piele ce înseamnă regimul comunist.

Cei care au supravieţuit comunismului sovietic sunt acum fericiţi pentru că în sfârşit au dreptul la liberă exprimare.

Tinerii de acum află din cărţi sau din poveştile bunicilor despre chinurile perioadei comuniste.

Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, şi-a petrecut şi el copilăria în perioada comunistă.

Proiectul "AntiNostalgia - Privind spre viitor" este finanţat de Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI