Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Romanul "Tema pentru acasă" al lui Nicolae Dabija a ajuns celebru în Germania

Renumitul roman "Tema pentru acasă" a lui Nicolae Dabija a ajuns celebru şi în Germania. Cartea a fost tradusă şi editată în limba germană într-un tiraj de 8 mii de exemplare. Criticii literari îl ridică pe scriitorul basarabean la rangul de geniu literar şi spun că este demn de premiul Nobel.

Romanul "Tema pentru acasă" a impresionat cititorii din spaţiul românesc. În Germania a ajuns într-un noroc, spune scriitorul Nicolae Dabija. Pe internet a căutat cea mai mare editură germană, a tradus romanul şi a expediat manuscrisul. Răspunsul a venit peste o lună.

Modest, scriitorul spune că a fost surprins să vadă că povestea de dragoste dintre doi basarabeni înfiripată pe fundalul unei drame istorice a fost şi pe placul altor naţiuni.  

Povestea noastră a devenit şi povestea lor, a tuturor  celor care au trecut prin valul de deportări, spune Nicolae Dabija.

Nicolae Dabija spune că a fost invitat la Strasbourg şi la Berlin să împartă cartea sa cititorilor germani. Va avea astfel un motiv în plus să promoveze Republica Moldova.

Romanul "Tema pentru acasă" a avut succes în Franţa, Italia, Bulgaria sau Macedonia. În Statele Unite ale Americii, cartea a avut un tiraj de 100 de mii de exemplare.
Similare