Reprezentanţi a 30 de etnii vor participa la Festivalul „Unitate prin diversitate”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţi a 30 de etnii vor participa la Festivalul „Unitate prin diversitate”

Aproximativ 75 de organizaţii etnoculturale, care reprezintă 30 de etnii, vor participa la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”.

Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău, cu începere de la ora 09.30, transmite IPN.

La Festival vor participa toate filialele minorităţilor naţionale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”: „Lesia Ukrainka”, „Mihail Lomonosov”, „Iţik Mangher”, „Adam Mickiewicz”, „Hristo Botev”, „Mihail Ciachir”, care vor promova literatura, cultura şi tradiţiile etniilor – prin expoziţii, lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, costume naţionale, programe artistice, master-class-uri etc.

Reprezentanţii etniilor îşi vor prezenta şi bucătăriile naţionale.

Pentru prima dată la Festival participă Federaţia de scrimă „РАТАР” din Ucraina, Corul poliţiştilor de pe lângă Casa de Cultură din Străşeni şi Primăria comunei Ivancea din raionul Orhei. O altă premieră a evenimentului este participarea Biroului Relaţii Interetnice cu un  pavilion în care vor fi expuse fotografii şi prezentări video din activitatea instituţiei, precum şi Delegaţia UE în Republica Moldova, AGEPI, dar şi Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova.
Similare