CULTURĂ

Repertoriul Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" în săptămâna 11 - 17 decembrie 

post-img

Vă propunem mai jos să Vă familiarizaţi cu repertoriul Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" în săptămâna 11 - 17 decembrie, 2017.  

12 (m) 18.30 “O aventură tomnatică”: o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre; comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografiere necruţătoare a vieţii unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt …

13 (mr) 18.00 "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.
 
15 (v) 18.00 „Căntec de leagăn” – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii săteşti este, practic, cea mai mare persoană de încredere a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor 80-90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, casa părintească.

16 (s) 18.00 Legendara  „Casă Mare”  de Ion Druţă revine pentru a treia oară pe scena Naţionalului, acum în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.

Piesa tratează valori des întâlnite în creaţia lui Druţă: relaţia dintre uman şi moral, sacru şi profan, ecologia naturii şi spiritului, impactul tehnologizării…. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste: un motiv în plus să nu rataţi spectacolul!

Primele rânduri din stal sunt rezervate protagoniştilor montărilor anterioare precum şi spectatorilor de odinioară.
 
17 (d) 18.00 „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).