Regizorul român Visarion Alexa – în repetiţii la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”
Sursa foto:Radio Romania Cultural Vizualizari:

Regizorul român Visarion Alexa – în repetiţii la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

Visarion Alexa, unul dintre somităţile artei teatrale şi cinematografice româneşti, recunoscut în toată lumea, se află în repetiţii la Chişinău. Lucrează împreună cu actorii teatrului naţional „Mihai Eminescu” la spectacolul „Carnavalul” după Ion Luca Caragiale, scrie Teleradio Moldova.

Potrivit sursei citate, repetiţiile se află la etapa lectură, iar comentariile reputatului regizor Visarion Alexa veneau dintr-o experienţă de mai multe decenii în universul lui Caragiale, pe care l-a transpus pe mai multe scene ale lumii.
 
„E o chemare Caragiale, e o chemare cultura, e o bucurie şi încerc emoţii aproape misterioase, căci am montat „O noapte furtunoasă” la Moscova, apoi în Islanda, am ajuns până la Los-Angeles, până în Brazilia, pentru că Caragiale nu ne reprezintă doar pe noi, ci prin Caragiale suntem reprezentaţi în lume”, a declarat regizorul român Visarion Alexa.
 
Premiera spectacolului „Carnavalul” va inaugura în septembrie cea de-a IV ediţie a Reuniunii teatrelor naţionale româneşti, consacrată Centenarului Unirii.
Similare
RECOMANDĂRI