Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regal de muzică clasică în Bucureşti. Angela Gheorghiu a concertat alături de tenorul Teodor Ilincăi

Regal de muzică clasică, vineri seară, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Angela Gheorghiu, soprană aclamată pe marile scene ale lumii, a concertat alături de tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Filarmonicii George Enescu într-un spectacol grandios cu arii şi duete clasice, scriu ŞtirileTVR.

Interpretarea emoţionantă în limba română a fost o adevărată surpriză pentru publicul din Piaţa Constituţiei. Îmbrăcată într-o rochie albă, cu detalii de dantelă, soprana Angela Gheorghiu a strălucit pe scena din faţa Palatului Parlamentului.

Tenorul Teodor Ilincăi i-a fost alături marii soprane, iar orchestra a fost susţinută de Filarmonica George Enescu, sub bagheta dirijorului american Eugene Kohn. În Piaţa Constituţiei au răsunat arii şi duete din opere foarte cunoscute, cum ar fi „Tosca" sau „Carmen".

Scena a fost acoperită în totalitate de proiecţii 3D.

„Acest spectacol pune Bucureştiul pe harta normalităţii pentru că asemenea concerte se întâmplă în toate capitalele europene", spune prezentatorul TVR Mihai Constantin.

„Cred că reţeta asta e superbă: concerte în aer liber. Mi se pare că nu îţi poţi dori mai mult decât atât: muzică, lumină, culoare, viaţă, în centrul Bucureştiului", e de părere prezentatorul TVR Mihai Rădulescu.

Prezentatoarea TVR Alina Stancu: „Lumea nu este doar interesată de ceea ce se întâmplă, dar este şi foarte bucuroasă că e la un astfel de eveniment".

Peste 10.000 de oameni s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Constituţiei pentru spectacolul modern, care a îmbinat muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie.

Similare