Recital de pian susţinut de maestrul Eugen Doga pe peronul Gării din Chişinău
Sursa foto:Calea Ferată din Moldova Vizualizari:

Recital de pian susţinut de maestrul Eugen Doga pe peronul Gării din Chişinău

Compozitorul Eugen Doga a susţinut vineri, 14 septembrie, un recital de pian chiar pe peronul Gării din Chişinău. Maestrul a interpretat câteva dintre cele mai faimoase melodii ale sale, încântând publicul.

„Locul pentru un asemenea recital a fost ales perfect. Gara este o poartă spre lume. Mă bucur că am ocazia să mă aflu aici”, a menţionat Eugen Doga, spunând că nu a mai cântat niciodată într-o gară, scrie IPN.

Ulterior, maestrul a fost surprins de prestaţia copiilor de la Palatul de Cultură al Feroviarilor, care au cântat şi au dansat pe celebra melodie „Maria-Mirabela”, scrisă de Eugen Doga, pe versuri de Grigore Vieru.

„Nu este cea mai uşoară lucrare, însă a fost interpretată perfect de aceşti minunaţi copii. Sper că ei vor deveni un exemplu şi pentru alţii. Au ciripit atât de frumos! Cred că ei, cu timpul, se vor transforma în nişte privighetori, care vor cuceri meridianele, poate chiar cu ajutorul „Căii Ferate”, a menţionat Eugen Doga.

Directorul general al CFM, Iurii Topala, i-a mulţumit compozitorului  pentru deschidere şi colaborare. „Maestrul a dăruit companiei dreptul de a-i utiliza melodiile în gările şi trenurile din ţară, contribuind, în acest fel, la delectarea călătorilor noştri”, a comunicat directorul general al CFM.

În 2018, Eugen Doga a obţinut dreptul de a circula gratuit cu trenul pe oricare dintre cursele CFM.

Similare
RECOMANDĂRI