Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Joisărbătoare", o premieră efervescentă la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Chişinău

Actorii Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău vor să îi încânte pe spectatorii cu o nouă premieră. Este vorba despre piesa "Joisărbătoare", o tragicomedie a dramaturgului maghiar Katalin Thuroczy, în regia lui Veaceslav Sambriş. Un spectacol efervescent şi relaxant, care va avea premiera joi, şase februarie. Cum decurg ultimele repetiţii, vedeţi în continuare.

"Joisărbătoare" este o piesă despre conflictul dintre generaţii. Slava Sambriş pune în scena Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" reţeta perfectă de comedie: apariţii surprinzătoare, răsturnări de situaţii şi replici picante, un amalgam de caractere şi temperamente.
 
„Spectacolul mai are şi o tentă politică, în sensul de istorie, oameni formaţi, oameni stricaţi de sistem, au trecut prin sistemul nazist, prin sistemul comunist, apoi prin aşa-zisa libertate. Mesajul este unul important pentru mine: umanul. Indiferent de vârstă, indiferent dacă unii sunt mai tineri, alţii mai bâtrâni, lucrul cel mai important este să avem grijă unul de celălat”, a declarat SLAVA SAMBRIŞ, regizor.
 
Angela Ciobanu este protagonista spectacolului şi spune că emoţiile sunt mari, întrucât e foarte mult text şi multă acţiune.
 
„Eu mă numesc Zsuzsa, eu invit în fiecare joi, fac joi sărbătoare, invit oamenii în vârstă la mine acasă şi evident că le ofer cină, îmi place foarte mult să gătesc, am copii, am două fete şi un băiat, locuim toţi împreună şi îi invit pe ei aici, la mine la cină şi se întâmplă multe lucruri interesante. De fapt, spectacolul este unul despre bătrâneţe”, a spus Angela Ciobanu.
 
Piesa este jucată de mai multe generaţii de actori.
 
„Pregătirile merg foarte intensiv. Rolul meu este o femeie de 35 de ani, mă numesc Corolo în acest spectacol şi sunt nora lui Zsuzsa, Angela Ciobanu, personajul central în acest spectacol în care vin la ea cred că o dată în săptămână cu siguranţă cu aceleaşi probleme că divorţez de fiul ei, nu mai pot şi nu mai vreau să trăiesc cu el niciodată, dar de fiecare dată se întoarce la el, cum facem noi femeile, de regulă, ne plângem, ca după asta să ne revenim, să ne dăm două palme”, a declarat  INGA MARDARI, actriţă.

„Pregătirile către spectacolul "Joisărbătoare" sunt în toi, sunt cu multe probleme pentru că altfel nici nu are cum să fie, sunt cu emoţii, pentru că iarăşi, fără emoţii teatrul n-ar fi interesant şi pentru noi e foarte curios pentru că e o piesă neobişnuită, aş zice aşa o polifonie pentru că e vorba de generaţia asta mai în vârstă şi, vrem nu vrem, suntem în contact şi cu generaţia mai tânără”, a spus NICOLAE DARIE, actor.
 
„Noi să ne jucăm cu această punte dintre generaţii e foarte complicat, noi în suflet ne credem încă tineri, că suntem... dar viaţa, totuşi, când te uiţi în oglindă, îţi vezi existenţa de azi şi această unire între ce a fost, ce vremuri, ce vremuri şi azi-ul din noi, prezentul din noi aduce şi durere, şi nostalgie, şi de toate”, a precizat IURIE NEGOIŢĂ, actor.
 
Cei care vor să se bucure de aproape două ore de emoţii tumultoase, sunt aşteptaţi joi la premiera spectacolului.

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" sau pe tnme.md.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI