Programul activităţilor dedicate Zilei Internaţionale şi Nopţii Europene a Muzeelor
Sursa foto:Facebook/Muzeul Naţional de Artă al Moldovei Vizualizari:

Programul activităţilor dedicate Zilei Internaţionale şi Nopţii Europene a Muzeelor

Ziua Internaţională şi Noaptea Europeană a Muzeelor va avea loc în acest an pe 18 mai. Şi în acest an, muzeele din Republica Moldova au pregătit un program cultural variat pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori. Evenimentele vor avea loc între orele 10:00 şi 23:30. Intrarea va fi gratuită, cu excepţia unor expoziţii.

Ediţia din acest an, cu genericul „Muzeele şi hub-urile creative: viitorul tradiţiei” este dedicată empatizării muzeelor la provocările societăţii actuale, încât acestea să devină mai interactive, flexibile, orientându-şi activitatea spre comunităţi. Ele se transformă în hub-uri culturale care funcţionează drept platforme unde creativitatea este combinată cu cunoaşterea, iar vizitatorii pot participa la procesul de creare şi promovare a patrimoniului cultural.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, scopul evenimentului este de a spori interesul faţă de muzee şi de a prezenta activitatea acestora într-o altă perspectivă, dar şi pentru a familiariza publicul larg cu colecţiile muzeelor şi a sensibiliza societatea în privinţa problemelor din domeniu.
 
Muzeele din Republica Moldova au devenit parte a acestei manifestări culturale de amploare, reuşind să atragă un public tot mai numeros şi divers. Cu prilejul Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor, în luna mai 2019, 87 de muzee şi instituţii culturale din 19 raioane şi-au anunţat programul consistent în ateliere de creaţie, lecţii deschise la subiectul păstrării, dezvoltării şi promovării patrimoniului cultural, înscenări teatralizate, recitaluri de cântece, poezii, vernisaje de pictură, proiecţii de film, concursuri, târguri ale meşterilor populari pentru a consemna importanţa activităţii instituţiilor muzeale şi culturale în viaţa unei comunităţi.
 
Pe 18 mai 2019, între orele 18:00-24:00, transportul public va fi redirecţionat de pe str. 31 August 1989 în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni şi A. Puşkin, iar accesul şi parcarea transportului privat în perimetrul acestor străzi vor fi sistate.

Programul Zilei Internaţionale a Muzeelor şi a Nopţii Europene a Muzeelor din 2019.
Similare
RECOMANDĂRI