Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prin muzică, spre întreaga lume. Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius Elder-Voicu vorbesc despre România

Ce poate face un om talentat cu o vioară? Poate pune o ţară pe harta lumii, poate trezi, într-un popor, mândria naţională, poate schimba mentalităţi. Violonistul Alexandru Tomescu a reuşit toate aceste lucruri. Acum vrea să aducă muzica clasică în cultura profundă a oamenilor şi să reamintească fiecărui român că vioara Stradivarius Elder-Voicu aparţine fiecăruia dintre noi.

Violonistul Alexandru Tomescu se consideră mai degrabă un introvertit şi mărturiseşte că a învăţat să-şi deschidă sufletul către oameni şi să iubească scena cu ajutorul muzicii. De când se ştie a iubit vioara. Talentul său uriaş şi studiul asiduu i-au adus admiraţia publicului din întreaga lume.

Deşi el însuşi foarte tânăr, violonistul Alexandru Tomescu a înţeles că harul pe care l-a primit în dar trebuie însoţit de o uriaşă responsabilitate faţă de ceilalţi.

Din 2007 Alexandru Tomescu a câştigat dreptul, în urma unui concurs, să cânte la vioara Stradivarius Elder-Voicu. Aceasta a fost folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu şi este considerată a fi unul dintre cele mai bine conservate instrumente semnate de Antonio Stradivari.

Alexandru Tomescu îşi doreşte să readucă muzica clasică în inimile românilor de pretutindeni. Şi o face cu armele pe care le stăpâneşte cel mai bine: vioara şi arcuşul.

Similare