Premiul Naţional 2019 a fost înmânat astăzi celor 10 laureaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premiul Naţional 2019 a fost înmânat astăzi celor 10 laureaţi

Zece personalităţi marcante din diverse domenii, ştiinţă, tehnologie, cultură şi artă, au fost distinse astăzi cu Premiul Naţional 2019 în cadrul galei organizate cu acest prilej. Premiile au fost înmânate de către Prim-ministrul Maia Sandu, care a mulţumit laureaţilor pentru efort şi dedicaţie, pentru contribuţia semnificativă la promovarea ţării noastre în lume.

„Aş vrea ca prin aceste premii să vă înmânăm recunoştinţa cetăţenilor Republicii Moldova pentru contribuţia dvs. la dezvoltarea culturii şi ştiinţei, la promovarea imaginii Republicii Moldova. Dumneavoastră, în calitate de elită intelectuală, sunteţi repere morale pentru întreaga societate. De la dumneavoastră cetăţenii învaţă libertatea de a gândi, învaţă cum să creezi, să munceşti, să fii modest şi să rezişti.”, a punctat Maia Sandu.

Totodată, Şefa Executivului a menţionat că este de datoria statului să promoveze personalităţile notorii, care reprezintă modele demne de urmat în societate: „Este foarte important să avem cât mai multe modele pozitive în ţara noastră, iar statul are datoria să recunoască aceste modele şi să le promoveze. Să promoveze valori adevărate, nu pseodovalori care servesc o putere sau alta. Îmi doresc foarte mult ca din experienţa dvs. să se inspire şi copiii, şi tinerii, să înveţe să-şi urmeze visurile, pasiunile, chiar dacă ştiu că este destul de greu să faci artă, să faci ştiinţă în Republica Moldova. Dumneavoastră sunteţi un exemplu de perseverenţă, sunteţi un exemplu de urmat”.

La rândul lor, laureaţii au mulţumit pentru aprecierea muncii lor şi au menţionat că Premiul Naţional reprezintă o onoare, dar şi o mare responsabilitate faţă de întreaga societate pentru rezultatele activităţii lor.

„Cred că este un semnal important că şi oamenii tineri care încearcă să-şi facă treaba bine pot fi remarcaţi când nu este prea târziu, când se pot bucura din plin de această recunoştinţă. Voi încerca să extind această bucurie în rândul iubitorilor de carte prin organizarea unor lucruri frumoase care să promoveze lectura.”, a precizat tânăra scriitoare Tatiana Ţîbuleac, laureată a Premiului Naţional 2019.

„Consideraţi că acesta este un suport pentru angajamentul nostru de viitor de a ne implica în noi proiecte ştiinţifice în scopul creării şi implementării în economia ţării a noilor biotehnologii performante care ar asigura populaţia ţării cu produse agricole de înaltă calitate.”, a declarat Galina Lupaşcu, doctor habilitat în ştiinţe biologice, cu o experienţă de 40 de ani în domeniu.

Premiul Naţional, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă anual cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile  în diverse domenii de activitate.

Similare
RECOMANDĂRI