Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premiile UNITER. Cei mai buni actori români - Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, cel mai bun regizor - Yuri Kordonsky

Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ au primit luni seară premiile UNITER pentru cei mai buni actori, pentru rolurile lor din piesa "Regele moare", de Eugène Ionesco. Premiul UNITER pentru cea mai bună regie i-a fost acordat lui Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului "Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet" de Gabriel García Márquez. Gala Premiilor UNITER a fost transmisă integral de TVR 1.

Cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER 2018 a fost desemnat Rambuku de Jon Fosse, adaptarea Anca Măniuţiu, regia Mihai Măniuţiu la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Premiul acordat de Consiliul Britanic, prin Nigel Bellingham, sirectorul British Council România, centrului Replika, reprezentat de Radu Apostol şi Mihaela Michailov.

Cel mai bun spectacol de teatru TV la Gala Premiilor UNITER 2018: Visul unei nopţi de iarnă de Tudor Muşatescu, regia artistică Silviu Jicman, producţie a Societăţii Române de Televiziune (Casa de producţie a TVR).

Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic a fost acordat pentru Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin.

Premiul pentru critică de teatru la Gala Premiilor UNITER 2018 i-a fost acordat doamnei Doina Modola.

Premiul pentru întreaga activitate pentru Critică şi istorie teatrală i-a fost acordat doamnei SORINA BĂLĂNESCU.

Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor UNITER 2018 i-a fost acordat actorului HORAŢIU MĂLĂELE.

Premiul UNITER pentru cea mai bună regie i-a fost acordat lui Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez la Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiul special acordat echipei Teatrului Ion Creangă pentru diversitatea şi mobilitatea proiectelor dedicate spectatorilor de toate vârstele, în condiţiile lipsei unui sediu propriu din anul 2009.

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat regizorului Alexandru Dabija.

Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost acordat actorului Victor Rebengiuc pentru rolul Bérenger întâiul din spectacolul Regele moare de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat actorului Anton Tauf.

Premiul Mecena i-a fost acordat de UNITER lui Steven van Groningen, preşedinte Raiffeisen Bank.

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Mariana Mihuţ pentru rolul Regina Marguerite din spectacolul Regele moare de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Premiul Preşedintelui UNITER Ion Caramitru i-a fost acordat criticului de teatru Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru.
Gala Premiilor UNITER.

Premiul pentru cea mai bună scenografie a fost câştigat de Helmut Stürmer (decorul) şi Ioana Popescu (costumele şi desenele în nisip live) pentru spectacolul Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat scenografului Doru Păcurar

Concursul UNITER „CEA MAI BUNĂ PIESĂ ROMÂNEASCĂ A ANULUI 2017”. Juriul a desemnat câştigătoare a Concursului piesa 50 DE SECUNDE de DANIEL OLTEAN.

Premiul pentru întreaga activitate a fost acordat actriţei ILEANA STANA-IONESCU

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câştigat de Zsolt Bogdán pentru rolul Roy M. Cohn din spectacolul serial Îngeri în America (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” şi Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost câştigat de Ada Lupu pentru rolul Fiica din spectacolul Măcelăria lui Iov de Fausto Paravidino, regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi

Premiul pentru Debut la Gala Premiilor UNITER 2018 a fost câştigat de Codrin Boldea pentru rolul Laertes din spectacolul Hamlet de William Shakespeare, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis Bucureşti

Ioana Bogăţan a ridicat Premiul special acordat Festivalului Internaţional de Teatru „POVEŞTI” organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia.

Similare