Premiera spectacolului „Noaptea lui Helver”, o capodoperă dramatică poloneză, va fi jucată pe scena unui teatru din Chişinău
Sursa foto:Facebook/Night Guguta Vizualizari:

Premiera spectacolului „Noaptea lui Helver”, o capodoperă dramatică poloneză, va fi jucată pe scena unui teatru din Chişinău

Premiera spectacolului „Noaptea lui Helver” de Ingmar Villqist va avea loc pe 6 şi 7 iunie, de la ora 18:00, la Teatrul de păpuşi „Guguţă” din Chişinău.

Piesa este o capodoperă dramatică poloneză regizată de Slava Sambriş. În rolurile principale vor juca actorii Cătălin Lungu, Iulian Burciu şi Diana Decuseara.

Potrivit Night Guguţă, „Noaptea lui Helver” este un spectacol care prezintă povestea unui cuplu enigmatic, sincer şi sensibil, în care pătrunde agresiunea înfloritoare a socialismului naţional. Un spectacol despre o societate bolnavă, care este în stare să ucidă, să distrugă, să ardă pentru o bucată de pâine. Spectacolul demonstrează că gândirea unei persoane cu retard mintal din născare poate fi mult mai sănătoasă decât a celorlalţi.

În centrul acestui subiect se află una din milioanele de destine tragice: mama, fiul ei adoptiv şi războiul. Helver este un bărbat de 30 de ani, care priveşte lumea prin ochii unui copil, care se joacă cu soldăţei şi care nu ştie despre jocul soldaţilor adevăraţi din stradă, joc în care el are să ia parte. Karla îşi dizolvă tragedia vieţii ei în dragostea pentru un bărbat cu retard mintal, căruia i-a devenit mamă. 

Proiectul „Night Guguţă” a fost lansat pe 20 ianuarie 2019 cu spectacolul „Vicontele” de Eugene Ionesco, în regia lui Slava Sambriş. În luna martie, acesta a fost premiat drept cel mai bun spectacol dramatic al anului 2019 la Gala UNITEM.
Similare
RECOMANDĂRI