Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Portughezii, încântaţi de arta românească. În capitala Eurovision sunt expuse piese din tezaurul României

Tezaurul antic şi muzica la cel mai înalt nivel sunt în aceste zile ambasadori ai României în Portugalia. Muzeul de Arheologie din Lisabona expune importante artefacte din antichitatea românească şi portugheză pentru a marca 100 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări. Expoziţia are deja zeci de mii de vizitatori şi a fost vizionată şi de membrii trupei The Humans care ne reprezintă la Eurovision.

Aurul antic are în această lună legătură directă cu concursul Eurovision. Piese de tezaur sunt expuse în Lisabona, acolo unde va avea loc şi finala marelui concurs european.

"Aurul Antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic" de la Muzeul Naţional de Arheologie din Lisabona a atras deja aproape 70.000 de vizitatori din luna noiembrie când a fost deschisă.

În Lisabona este forfotă mare. Portughezii se pregătesc pentru Eurovision unde se vor întrece melodii din 43 de ţări. Piesă României, Goodbye, este printre favoritele presei internaţionale.

La expoziţie, delegaţia României s-a întâlnit cu actriţa Maria das Gracas, celebră pentru rolul ei serialul "Sclava Isaura". Aceasta a jucat rolul cameristei Isaurei.

Expoziţia este un parteneriat între Ambasada României la Lisabona, Institutul Cultural Român din Lisabona, Muzeul Naţional de istorie al României de la Bucureşti şi Muzeul Naţional de Arheologie al Portugaliei.

Similare