CULTURĂ

Piesa „Cursa de şoareci” va fi jucată pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Programul săptămânii viitoare

post-img

Spectacolul „Cursa de şoareci” de Agatha Christie, în regia lui Erwin Şimşensohn, va fi jucată pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, pe 13 aprilie, ora 18:00. Piesa, produsă de Teatrul Naţional „I.L Caragiale” din Bucureşti, este un irezistibil thriller clasic care îmbină umorul negru, suspansul, situaţiile-limită, emoţia şi jocurile întortocheate ale minţii.

Pe 11 aprilie de la ora 18:30, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” este programată piesa „Maria Tănase: Aş muri, moartea nu-mi vine…”. Spectacolul este un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică - o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă şi demnitate pe care ne-o serveşte Măria Tănăse - „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”.

Vineri, 12 aprilie, de la ora 18:00, pe scena Naţionalului revine legendara  „Casă Mare” a lui Ion Druţă, în regia lui Alexandru Cozub. Premiera face parte din suita manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova. Piesa tratează valori des întâlnite în creaţia lui Druţă: relaţia dintre uman şi moral, sacru şi profan, ecologia naturii şi spiritului, impactul tehnologizării…

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 18:30 va avea loc piesa „Copiii foametei. Mărturii”. Spectacolul „Verbatim” este un teatru-documentar cutremurător despre foamete. Regizoarea Luminiţa Ţâcu a înmănunchiat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antoneşti, raionul Ştefan Vodă, supravieţuitori de pe urma foametei din 1946 -1947.

Duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00, publicul Naţionalului de la Chişinău e aşteptat la spectacolul „A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba. Piresa a fost realizată de Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, din Bucureşti. „A fost odată în România” este un spectacol în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat. „Un spectacol antrenant, provocator, plin de umor şi nostalgie, despre cine am fost noi în aceşti 100 de ani. Ce am gândit, ce am visat, cum erau dragostea, râsul, durerea. O înşiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viaţa unor oameni din lumea de atunci şi de azi”.