Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 120 de copii fac artă la Casa de Cultură din Slobozia-Duşca

Investiţii în cultură, investiţii în viitor. După ce zeci de ani clădirea a strecurat vânt şi ploi, acum noua Casă de Cultură din Slobozia-Duşca, din raionul Criuleni, este o adevărată pepenieră de talente. În 2016, cu suportul Uniunii Europene, instituţia a fost renovată şi a devenit Centru cultural regional. Acum se seamănă artă şi se cresc artişti.

Spiritul artistic domeneşte astăzi în Casa de Cultură din Slobozia-Duşca. La prânz, zeci de copii schimbă stilourile pe trompetă, fluier sau saxofon şi se scufundă în frumuseţea muzicii.

E cald şi bine, doar să-ţi doreşti să cânţi. În urmă cu doi ani, situaţia era diferită.

Construită în 1970, clădirea nu a fost reparată niciodată. Puţinii curajoşi ce-şi doreau să guste din artă activau în condiţii dure.

În 2016, cu suportul Uniunii Europene, instituţia a fost renovată.

Din 2016, Casa de Cultură a devenit un centru regional cultural,  încurajând zeci de copii să descopere arta.

Astăzi, aprope fiecare al doilea elev din localitate îşi petrece aici timpul liber. Copii pot alege instrumentele.
 
Mândria instituţiei este totuşi ansamblul de dansuri populare Ţărăncuţa, care a colindat zeci de ţări şi a luat zeci de premii.

Aici a făcut primii paşi de dans şi coregraful colectivului. Ruslan Sitişco se bucură de condiţii bune pentru a educa o nouă generaţie de dansatori. Recunoaşte că este greu să-i motivezi pe copii în era tehnologiilor.

Casa de Cultură din Slobozia Duşca se numără printre cele 80 de obiective renovate prin intermediunul programului U.E. "Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", implementat de PNUD Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI