Peste 100 de meşteri populari şi artişti amatori au participat la Festivalul ”Frumos covor basarabean”
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Peste 100 de meşteri populari şi artişti amatori au participat la Festivalul ”Frumos covor basarabean”

Peste 100 de participanţi - meşteri populari, artişti amatori, oaspeţi din ţară şi de peste hotare au participat la cea de-a V-a ediţie a Festivalului ”Frumos covor basarabean”, care s-a desfăşurat pe 01 iulie 2018, la Complexul de Meşteşuguri ”Artă Rustică” din satul Clişova Nouă, raionul Orhei.

Genericul ediţiei din acest an a fost ”De la mic la mare. Haideţi la ţesut covoare”.
 
Solicitată de MOLDPRES, directoarea Complexului de Meşteşuguri ”Artă Rustică”, Ecaterina Popescu a menţionat că ediţia din anul 2018 s-a axat pe covorul autentic, care se ţesea în secolele XVII-XIX.
 
Potrivit sursei citate, în ziua evenimentului curtea Complexului de Meşteşuguri ”Artă Rustică” s-a  transformat într-un muzeu ”viu” exprimat prin vechi forme de educaţie şi instruire la care se învăţau meşteşugurile (şezători, clăci). Vizitatorii au avut posibilitatea să se implice în meşteşugărit împreună cu participanţii, de la mic la mare, iar activităţile s-au derulat pe fundalul romanţelor şi cântecelor specifice şezătorilor.
 
Festivalul “Frumos covor basarabean” este organizat de AO "Femeia Rurală" în parteneriat cu Secţia Raională Cultură Orhei, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial şi Primăria Ciocâlteni, cu suportul partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi Agenţia Suedeză pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare.
Similare
RECOMANDĂRI