Pe acoperişul colegiului „Alexandru Plămădeală” din Chişinău va fi inaugurat un transmiţător de idei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe acoperişul colegiului „Alexandru Plămădeală” din Chişinău va fi inaugurat un transmiţător de idei

Pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” (Str. Independenţei 1) din Chişinău va fi inaugurată instalaţia „sky transmitter” - un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte.

Inaugurarea proiectului va avea loc pe 29 mai, începând cu ora 15:00. Intrarea este liberă.
 
Proiectul este combinat cu un proiect de grădinărit urban, realizat în colaborare cu studenţii colegiului.
 
WÄRMEPOL este o instalaţie intermedia socială publică în oraşul Chişinău, creată de către artistul de sunet şi media Frank Shulte în cadrul proiectului Spaţii artistice alternative KunsTräume, iniţiat de către Institutul Goethe din România.
 
Proiectul a început în octombrie 2015 cu instalaţia intitulată generator de idei în colaborare cu artista locală Valeria Barbas şi a fost prezentat în Galeria Podzemka, Chişinău. În cadrul acestui proiect, Frank Schulte împreună cu Valeria Barbas au colectat mesaje verbale sau scrise de mână de la locuitorii oraşului Chişinău reprezentând de fapt dorinţe exprimate de ei. Dorinţele verbale au fost înregistrate şi editate într-o compoziţie radio de 40 min.
 
Următoarea etapă a proiectului continuă în mai 2018 cu instalaţia „sky transmitter” pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. „sky transmitter” este o instalaţie intermedia constituită ca formă şi structură arhitecturală, dintr-o cupolă geodezică şi două dispozitive media: un transmiţător radio FM şi o cameră de supraveghere a cerului conectată la un monitor. Acesta reprezintă partea finală B a proiectului „WÄRMEPOL” în cadrul căruia urmează să fie transmise acele mesaje verbale din etapa preliminară A prin intermediul unui radio transmiţător local FM, localizat în interiorul cupolei geodezice pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Obiectul instalat va funcţiona permanent în calitate de transmiţător al unui conţinut ideatic.
 
Proiectul este realizat de către Centrul de Artă Contemporană [Ksak] şi Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, susţinut financiar de către Institutul Goethe din România.
Similare
RECOMANDĂRI