Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe 15 iunie se împlinesc 130 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu

A trăit doar 39 de ani, dar a creat de parcă ar fi fost 100. Mâine se împlinesc 130 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Cu această ocazie, publicistul si fotograful Vasile Şoimaru a realizat o expoziţie comemorativă dedicată marelui poet.

De aproape două decenii, Vasile Şoimaru colindă lumea pe urmele lui Mihai Eminescu. În această perioadă, el a reuşit să adune peste 100 de fotografii din diverse locuri pe unde a trecut marele poet. Începând de la Cernăuţi şi până la Viena. O parte din imagini au fost expuse la muzeul de la Uniunea Scriitorilor din Chişinău.
 
La 130 de la moartea lui Eminescu, a fost lansată şi o carte despre ultimii ani din viaţa marelui poet. Lucrarea se numeşte "Argus şi slugile sale" şi este realizată de scriitorul basarabean, stabilit la Odesa, Vadim Bacinschi.
 
Cartea a fost tipărită iniţial în 50 de exemplare, iar în scurt timp va putea fi găsită şi în librării. Totodată, expoziţia dedicată lui Mihai Eminescu poate fi admirată până la sfârşitul lunii iunie la Uniunea Scriitorilor. Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, la Botoşani şi a murit pe 15 iunie 1889, la Bucureşti.
 
Similare
RECOMANDĂRI