Patru filme româneşti care au premiera internaţională la Cannes, prezentate în Delta Dunării
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Patru filme româneşti care au premiera internaţională la Cannes, prezentate în Delta Dunării

Patru filme româneşti, de lungmetraj şi scurtmetraj, care au premiera internaţională în cadrul Festivalului de la Cannes, vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, între 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

„Întregalde”, cel de-al şaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes, este o captivantă poveste cu accente de thriller despre limitele generozităţii, în care joacă Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan şi Toma Cuzin. Filmul se regăseşte în programul ANONIMUL IIFF, relatează descopera.ro.

Proiectate în Semaine de la Critique şi Cinéfondation, scurtmetrajele „Interfon 15” (r. Andrei Epure) şi „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste” (r. Carina Daşoveanu) vor putea fi văzute la ANONIMUL IIFF în afara competiţiei, în timp ce „When Night Meets Dawn” (r. Andreea Borţun), inclus în Quinzaine des Réalisateurs, face parte din competiţia de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF.

De asemenea, „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, cu Conrad Mericoffer în rolul principal, va fi proiectat în cadrul festivalului, în afara competiţiei. Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul Internaţional Tallinn Black Nights şi a câştigat deja peste cinci premii.

ANONIMUL IIFF are loc în perioada 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

 
Similare
RECOMANDĂRI