Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pasionat de obiecte vechi, un bărbat din Soroca şi-a improvizat acasă un mic muzeu

Din dragoste pentru obiecte vechi, un bărbat din Soroca a ajuns să-şi amenajeze propriul muzeu în curtea casei. În cei şase ani, de când tot adună lucruri vechi de prin ţara, a reuşit să strângă o colecţie impresionantă. Toate sunt obiecte folosite la treburile casnice de strămoşi.

Diverse vase din lut, din lemn, pluguri, juguri, fuioare, mai exact obiecte folosite de străbuni, şi-au făcut loc în curtea casei familiei Celac din Soroca. Pentru că sunt câteva sute la număr, Alexandru Celac s-a văzut nevoit să amenajeze un loc special care a devenint, astfel, un mic muzeu al casei. 
 
Din orice deplasare prin ţară, Alexandru Celac aduce ceva nou pentru micul său muzeu. Poate să povestească minute în şir din istoria fiecărui obiect şi la ce era folosit de străbuni.
 
Deşi a ajuns sa aiba o colecţie impresionantă, bărbatul nu se opreşte aici. Spune că va cumpăra orice obiect pe care îl consideră demn de micul său muzeu. Acum este în căutarea unui patefon. Între timp, însă, se delectează cu muzică veche pe care o ascultă la un gramofon.
Similare
RECOMANDĂRI