Partidul Mişcarea Populară vrea interzicerea vălului islamic în România
Sursa foto:MuslimInc Vizualizari:

Partidul Mişcarea Populară vrea interzicerea vălului islamic în România

Mai mulţi parlamentari PMP au iniţiat o propunere legislativă prin care se interzice acoperirea feţei cu orice material care împiedică recunoaşterea fizionomiei în instituţiile de învăţământ, pentru prevenirea terorismului.

Iniţiatorii precizează că Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 nu dezvoltă normele juridice cu privire la activităţile care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a membrilor comunităţilor preuniversitare sau universitare, precizează MEDIAFAX.

„Fenomenul violenţei în şcoală este reflectat de o statistică îngrijorătoare. Conform datelor Ministerului Educaţiei Naţionale, în anul şcolar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de acte de violenţă în mediul şcolar la nivel naţional. Mai mult, în societatea contemporană, terorismul se înscrie în piramida violenţei. Fenomenul terorismului, deşi absent în spaţiul românesc, având însă în vedere contextul european, trebuie să reprezinte o îngrijorare foarte serioasă pentru legiuitor. În contextual dat, pentru prevenirea acestor fenomene, este necesară dezvoltarea în continuare a legislaţiei primare, prin adaptarea acesteia la contextul european”, explică iniţiatorii în expunerea de motive.

Astfel, în scopul facilitării identificării persoanei, în unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, propunerea legislativă interzice acoperirea feţei cu orice material care împiedică recunoaşterea fizionomiei, cu excepţia situaţiilor de ordin medical.

Similare