Orchestra Română de Tineret, turneu aniversar de 10 ani la Chişinău şi Bălţi
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Orchestra Română de Tineret, turneu aniversar de 10 ani la Chişinău şi Bălţi

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, a pregătit un turneu la Chişinău şi Bălţi, în contextul Anului Centenar, prin care va aniversa 10 ani de la înfiinţare.

Cele două evenimente vor avea loc pe 20 martie de la ora 18:00, la Sala cu Orgă din Chişinău, şi pe 21 martie de la ora 18:00, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, ambele seri fiind organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, transmite Infoprut.

Mi se pare mai mult decât legitimă o prezenţă a Orchestrei Române de Tineret în Republica Moldova în contextul aniversar de 10 de ani. Facem parte din aceeaşi familie, acelaşi spaţiu geografic, istoric  şi cultural şi avem aceleaşi nevoi şi năzuinţe. Pe de altă parte, am lucrat în aceşti 10 ani cu muzicieni moldoveni şi cred că atragerea unor muzicieni de talent veniţi de aici în mijlocul nostru are un dublu aspect, atât simbolic, cât şi concret, prezenţa acestora aducând un plus de cunoaştere şi recunoaştere pentru noi înşine, pentru cine am fost şi cine continuăm să fim. Ca întotdeauna, arta practicată în comunitate se constituie în cel mai eficient mijloc de înţelegere între oameni”, a declarat  în acest context Cristian Mandeal.

Orchestra Română de Tineret reuneşte cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experienţă artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanţă. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din ţară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp şi pe plan muzical internaţional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

Similare