Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova participă la Festivalul „George Enescu” din Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova participă la Festivalul „George Enescu” din Bucureşti

Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, alături de alte 32 de orchestre de top la nivel mondial, va participa la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalulului Internaţional „George Enescu”, desfăşurat între 28 august şi 26 septembrie la Bucureşti şi în mai multe oraşe ale României.

Concertul Orchestrei Naţionale de Cameră, sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea, având-o ca solistă pe talentata violonistă Maria Florea din Barcelona, se înscrie în seria ”Enescu şi contemporanii” şi va avea loc în data de 29 august, în Sala Auditorium, Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. În program: Geroge Enescu, Intermezzi op. 12;  Maurice Ravel, Pavană pentru o infantă defunctă;  Edward Elgar, Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde op. 20 şi Juan Manén, Concerto da camera nr. 2. op. A-24, pentru vioară şi orchestră de coarde, în primă audiţie în România.


Orchestra Naţională de Cameră înscrie în palmaresul său trei participări în cadrul acestui prestigios eveniment muzical internaţional: ediţiile din 2011, 2015 şi cea curentă.
 
Festivalul ”George Enescu” 2021 se desfăşoară  sub sloganul „O istorie din iubire”, fiind dedicat celor 140 de ani de la naşterea marelui compozitor român, aniversare marcată pe 19 august.
 
Înainte de a lua drumul spre Bucureşti, concertul va fi prezentat şi în faţa publicului chişinăuean, pe 26 august, ora 18:30, la Sala cu Orgă. Acest eveniment este consacrat  Zilei Independenţei Republicii Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI