Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Orchestra Lăutarii a împlinit 50 de ani de activitate

Orchestra Lăutarii, cea care a dus faima Republicii Moldova dincolo de hotare, a împlinit jumătate de secol de activitate. Artiştii au sărbătorit la muncă. În frunte cu maestrul Nicolae Botgros, ei au susţinut un concert la Palatul Naţional "Nicolae Sulac" din Chişinău. Sute de oameni le-au mulţumit.

Rând pe rând, lăutarii au ieşit pe scenă sub ropote de aplauze. Orchestra a fost prezentată publicului de invitatul special, Iuliana Tudor, vedeta televiziunii române.

Maestrul Nicolae Botgros este de 42 de ani la orchestră. El a mulţumit celor care timp de jumătate de secol au fost alături de Lăutarii: „Dvs. de 50 de ani ne sunteţi fraţi, prieteni, sunteţi ceea ce en este cel mai scump sufletului nostru.”

Artiştii au făcut ce ştiu ei mai bine. Un cântat melodii populare ale neamului român, cum numai ei ştiu să o facă.
 
Alături de Lăutarii au fost şi interpreţii de muzică populară.

La sărbătoare au venit artiştii de pe ambele maluri ale Prutului. Cei mai mulţi dintre artiştii români îl consideră pe Nicolae Botgros, un mare maestro, o adevărată emblemă a muzicii populare.

Concertul jubiliar al orchestrei "Lăutarii" a fost susţinut în cadrul festivalului "Mărţişor", care se află la cea de-a 54-a ediţie. În total, au loc 22 de concerte în Chişinău, iar ultimul va fi pe 10 martie.
Similare
RECOMANDĂRI